new energy check logo
New Energy Systems

Zonnepanelen zijn geschikt voor iedereen

Zonnepanelen bieden tal van voordelen: u kunt besparen op uw energiekosten, u bent niet meer afhankelijk van prijsstijgingen bij uw energieleverancier én ze zijn milieuvriendelijk.

Zonnepanelen zijn een van de populairste, snelste en minst ingrijpende manieren om duurzame energie op te wekken. Ze zijn de laatste jaren stevig in prijs gedaald en leveren daardoor een goed rendement op uw investering, die u kunt vergelijken met een spaarrente van 6 à 8 procent. Met zonnepanelen kunt u voldoende elektriciteit opwekken voor uw huishouden. U blijft een koppeling met het elektriciteitsnet houden, waardoor u een overschot aan opgewekte energie terug kunt leveren of een tekort aan kunt vullen met elektriciteit uit het net. Zo komt u ook nooit zonder stroom te zitten.
 

Zonnepanelen werken altijd

Zonnepanelen worden in de meeste gevallen op het dak geplaatst, omdat ze daar vergunningsvrij mogen worden geplaatst. Zowel platte daken als schuine daken zijn geschikt. Ook in de schaduw of bij bewolkt weer werken de zonnepanelen. Een dak gericht op het zuiden is optimaal, maar ook een dak dat meer naar het oosten of westen is gedraaid, is geschikt voor zonnepanelen. Daarnaast zijn er voor diverse soorten dakbedekking specifieke bevestigingsmethodes beschikbaar. Alleen bij asbesthoudende dakbedekking is plaatsing van zonnepanelen zonder sanering niet mogelijk.
 

Zonnepanelen zijn kostenbesparend

In eerste instantie is de aanschaf van zonnepanelen een behoorlijke investering. Maar je voorziet dan wel volledig in de eigen elektriciteitsbehoefte en vervolgens verdienen de zonnepanelen zich maandelijks terug. De besparing op energiekosten is namelijk aanzienlijk. Stroom die opgewekt wordt door eigen zonnepanelen kost circa 8 cent per kWh, terwijl energieleveranciers al snel 20 cent vragen. Met een levensduur van zo’n 25 jaar, zijn zonnepanelen dus een zeer slimme investering. Bovendien kunt u als particulier de btw terugvragen, goed voor 21 procent voor uw investering.

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies over zonnepanelen? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij stemmen uw zonne-energiesysteem precies af op uw wensen en behoeftes.

 

Onze merken zonnepanelen voor particuliere klanten:

New Energy Systems is Premier Partner van SunPower New Energy Systems is partner van JA Solar New Energy Systems is partner van SolarEdge