Zonnepanelen niet meer weg te denken in de agrarische sector


Bekijk hier meer montages bij (agrarische) bedrijven

De agrosector is koploper als het gaat om het laten plaatsen van zonnepanelen. Logisch, want een agrarisch bedrijf heeft veel elektriciteit nodig en grote daken ter beschikking die ideaal zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. 

Bovendien kan elk agrobedrijf direct profiteren van een aanzienlijke besparing op de maandelijkse energiekosten, mede dankzij interessante subsidies. De elektriciteit die met de zonnepanelen wordt opgewekt, is direct in en om het bedrijf beschikbaar, ook in de vorm van krachtstroom (drie fases).
 

Waarom zonnepanelen op een agrarisch bedrijfspand?

Zonnepanelen zijn een van de populairste, snelste en minst ingrijpende manieren om uw bedrijf te verduurzamen. Ze zijn de laatste jaren stevig in prijs gedaald en leveren daardoor een goed rendement op uw investering.

Daarnaast is de zon is een eindeloze bron van schone energie. Elk bedrijf kan hiervan profiteren met zonnepanelen. De elektriciteit die met de zonnepanelen wordt opgewekt, is direct beschikbaar waardoor u meteen kunt besparen op uw energiekosten. Bovendien bent u niet meer afhankelijk van uw energieleverancier.

Zonnepanelen kunt u vergunningsvrij laten plaatsen en worden in de meeste gevallen op het dak geplaatst, omdat daar het makkelijkste het zonlicht kan worden opgevangen. Zowel platte daken als schuine daken zijn geschikt.
 

Zonnepanelen: subsidies en fiscale voordelen

Het is in eerste instantie een behoorlijke investering voor agrarisch bedrijven om zonnepanelen aan te schaffen. Om de investering financieel aantrekkelijk te maken, zijn er diverse subsidieregelingen en fiscale voordelen.

Na deze eenmalige uitgave, zakken uw maandlasten aanzienlijk. In de regel geldt voor bedrijven of instanties dat stroom die opgewekt wordt door eigen zonnepanelen circa 6 cent per kWh kost, terwijl energieleveranciers al snel 11 cent vragen. Met een levensduur van minstens 25 jaar, zijn zonnepanelen dus een zeer slimme investering. 
 


Onze merken:

SunPower

JA Solar

SolarEdge


Wilt u meer informatie of persoonlijk advies over zonnepanelen? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen of een offerte aanvragen. Wij stemmen uw zonnestroom-systeem precies af op uw wensen en behoeftes.

 

Onze keurmerken


Techniek NederlandVCAInstallQHolland SolarSunPowerErkend Hybrid Hero-installateur van RemehaStichting Zonne-energie Recycling Nederland